top of page

Lessen die we aanbieden

IMG_2588_edited.jpg

Kleuterdans

Tijdens de lessen Kleuterdans leren kinderen de basis van dans op een speelse manier. In de lessen wordt gedanst vanuit een thema wat inspeelt op de belevingswereld van de kinderen. Door kennis te maken met de verschillende dansstijlen kunnen kinderen later meer gericht een dansstijl kiezen welke bij hun past.

dansmix_edited.jpg

Dansmix basisschool groep 3,4

Dansmix is een mix van de stijlen jazz, modern en klassiekballet. In deze les leren de kinderen de basis van deze 3 technische dansstijlen. Ook is er ruimte voor creativiteit en improvisatie. De kinderen leren een basis in deze stijlen om later meer gericht te kunnen kiezen welke stijlen bij ze passen.

hiphop%20kids_edited.jpg

Hiphop kids basisschool groep 3,4

Voor de allerjongsten hiphoppers is er hiphop kids! Deze les is speciaal voor kinderen die van stoer dansen houden en coole moves willen leren. De kinderen leren de basis bewegingen van hiphop om later de meer complexe lesstof aan te kunnen. In de les is ook ruimte voor creativiteit en het leren maken van dans.

20.11.22_15.58_edited.jpg

Hiphop jeugd/jongeren

De muziek waarop gedanst wordt tijdens de hiphop les is eigentijds. Beats, raps en ritme staan centraal.

Hiphop is een dansstijl waarbij je vooral laag beweegt door middel van bijvoorbeeld bouncen. Er wordt gebruik gemaakt van veel isolatiebewegingen (hoofd, schouders, bekken, borstkas, enz.). Er wordt vaak gedanst met gebogen knieën en de accenten van de dans vallen vaak samen met accenten van de muziek. Deze dansstijl vraagt om een hoge dosis energie, gevoel voor ritme en creativiteit!

jazzshow.jpg

Pop/show jeugd

Pop/show is een commerciële jazz les en heeft veel ritmische elementen, een vrolijke swingende les met een ritmisch maar ook soms stoer karakter. Leerlingen leren ook ook techniek en de basis vanuit jazz. Ook leer je in deze les jezelf te presenteren en met uitstraling dansen.  Wil je dus iets sneller bewegen dan bij modern en klassiek, maar de techniek niet achterwege laten? Ben je opzoek naar een vrolijke swingende les met een hoog show en funk gehalte? Dan is deze les iets voor jou!

20.11.21_17.40_edited.jpg

Moderne dans jeugd/jongeren

Modern

In het begin van de 20ste eeuw begon men met zoeken naar een andere bewegingsstijl dan klassiek ballet. Zo ontstond de stroming moderne dans, waaronder vele andere stijlen vallen zoals Limón, Cunningham en Graham. Moderne dans is opgebouwd vanuit natuurlijke bewegingen en het lichaam wordt als uitdrukkingsmiddel gebruikt. Emoties worden via het lichaam uitgebeeld, waardoor inlevingsvermogen van belang is, net zoals souplesse, mooie lijnen en zachte bewegingskwaliteiten. Een technische basis leren staat in de lessen voorop om deze dansstijl goed te kunnen uitvoeren. De les wordt in combinatie met een klassieke ballet les geadviseerd.

dans%20en%20fit_edited.png

Modern/Jazz

Tijdens de Modern/Jazz lessen staat plezier in dans centraal. In deze lessen worden de stijlen jazz en modern gedanst. Swingende combinaties worden afgewisseld met technische oefeningen. Van bewustwording van het lichaam tot gaan door de ruimte. De les is geschikt voor iedereen die wil leren dansen of vroeger veel gedanst heeft en dit weer wilt oppakken.

barre%20en%20fit_edited.jpg

Barre Fit volwassenen

 De trainingsles van Barre & Fit is een moderne versie van klassieke ballettraining. Een training van 45 minuten die is ontworpen om houdingsspieren te vormen en te versterken, kernkracht op te bouwen en u te laten ontsnappen aan het dagelijkse leven. Met klassieke balletposities, moderne muziek, is Barre & Fit een combinatie van cardio en kracht met veel herhalingen van kleine bewegingen en zeer lichte gewichten. De barre wordt gebruikt als een hulpmiddel om in evenwicht te blijven tijdens oefeningen die zich richten op isometrische krachttraining (je lichaam stilhouden terwijl je een specifieke set spieren samentrekt). Door regelmatig barre-training te doen, zult u ook een opmerkelijke verbetering in uw kernkracht en houding opmerken. De les start met een warming-up en we sluiten af met een cooling-down waarbij alle spieren gestretcht worden.

Deze les wordt gegeven op:

  maandag avond van 19.00 tot 20.00 uur

brechje_edited.jpg

Korte cursus Moderne dans groep 7,8

Deze cursus is voor kinderen die een extra les willen volgen voor een korte periode, om zo te verdiepen in techniek, kennis te maken met een nieuwe stijl, of zich voor te bereiden op een reguliere seizoens les moderne dans. Moderne dans is opgebouwd vanuit natuurlijke bewegingen en het lichaam wordt als uitdrukkingsmiddel gebruikt. Emoties worden via het lichaam uitgebeeld, waardoor inlevingsvermogen van belang is, net zoals souplesse, mooie lijnen en zachte bewegingskwaliteiten. Een technische basis leren staat in de lessen voorop om deze dansstijl goed te kunnen uitvoeren. In deze cursus leren kinderen de basis van Moderne dans.

20.11.21_13.54.11 IMG_9977.jpg

Ambitie dansklassen

De Ambitie dansklas is samengesteld uit een aantal leerlingen waarvan wij als docenten de potentie zien om naar een hoger niveau toe te kunnen groeien. Leerlingen zijn zeer gemotiveerd en beschikken over voldoende aanleg en basis in dans, zijn kneedbaar en bereid zich open te stellen voor het leren dansen. Leerlingen in een selectie klas dansen vaker in de week en zijn gefocust op het dansen. Bij de Ambitie dansklas ligt de focus op techniek, creativiteit, dansbeleving en het leren maken en uitvoeren van choreografie. De hoofstijlen die aanbod komen zijn moderne dans en natuurlijk klassiek ballet wat de basis is van alle technische dansstijlen. Deze les biedt de mogelijkheid om te ontdekken of leerlingen van deze opstap gebruik willen maken om van dans hun beroep te maken en/of hun talent willen ontwikkelen. De stap naar een erkende dansvakopleiding wordt hierdoor kleiner. Van leerlingen wordt verwacht dat ze zich kunnen focussen, elke les zichzelf willen verbeteren. En bereid zijn thuis te oefenen. Instromen kan alleen na een succesvolle auditie. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

20.11.21_13.15_edited.jpg

Hiphop Demoteams

Bij de Hiphop demoteams ligt de focus op performen en choreografie. Tijdens de les werken we toe naar een choreografie (wedstrijd dans). Er wordt gewerkt aan vaardigheden om de leerling beter te laten worden specifiek in deze stijl. Aanbod komt, spier/kracht ontwikkeling, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. De onderwerpen, creativiteit en presentatie komen ook aanbod. Leerlingen worden uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Tijdens de trainingen werken leerlingen hard om de choreografie steeds beter te maken en ben je met je groep een echt team. Van leerlingen wordt verwacht dat ze zich kunnen focussen, elke les zichzelf willen verbeteren en aanwezig zijn. En bereid zijn thuis te oefenen.

Elk jaar doen de demoteams mee met danswedstrijden dit zijn er tussen de 4 en 6 per jaar in de weekenden vanaf de maand maart t/m juni. 

bottom of page